دکمه اعلام حریق

دکمه اعلام حریق چیست؟

در واقع اگر بخواهیم کارایی این وسیله را به زبان ساده بگوییم, می توانیم بگوییم که این وسیله یک جعبه کوچک است و بر روی دیوار نصب می شود. در هنگام آتش سوزی با استفاده از فشار دادن این دکمه می توانید هشدار آتش سوزی را فعال کرده تا ساکنین آن ساختمان به موقع از خانه هایشان خارج شده و جان خود را نجات دهند.

اجزای دکمه اعلام حریق چیست؟

نه تنها این محصول بلکه هر نوع محصولی اجزای مخصوص به خودش را دارد. و ما در این قسمت از مقاله قصد داریم که شما را با اجزای این محصول آشنا کنیم.

شستی اعلام

شستی اعلام اصلی ترین عضو اعلام حریق است. شما می توانید در هنگام آتش سوزی با شکستن طلق و فشردن دکمه اعلام حریق هشدار را به صدا در بیاورید. بعد از فشردن دکمه اعلام حریق 2 ثانیه بعد آژیر به صدا در می آید. و ساکنین آن ساختمان می توانند با استفاده از پله های عمومی جان خود را نجات دهند.

وسایل هشدار دهنده

وسایل هشدار دهنده به دو صورت آژیر ها و زنگ ها و فلاشر ها ارائه می شود. فرکانس آژیر ها در سیستم های حریق متفاوت است. وسایل هشدار دهنده بیشتر برای افراد نا شنوا کاربرد دارد.

کاشف ‌ها یا دتکتور ها

در هسته دکمه اعلام حریق, کاشف ها یا دتکتور ها قرار دارند. دتکتور ها انواع مختلفی دارد. که در ادامه با آن ها آشنا می شوید:

دتکتور حرارتی

دتکتور حرارتی می تواند در محیط هایی که دمای ثابتی دارند به خوبی کار کند. اگر در محیطی که دمای آن مرتب تغییر می کند دتکتور حرارتی قرار دهید, آژیر آن به صدا در می آید. اگر در واقع بخواهیم نوع کارکرد دتکتور های حرارتی را به چیزی مثال بزنیم, می توانیم بگوییم این دتکتور ها مشابه فیوز الکتریکی است. پس در نیتجه باید این دتکتور ها را در محیط هایی استفاده کنید که دمای آن همیشه ثابت است.

دتکتور دود

دتکتور های دودی به دو دسته کلی یونیزاسیون‌ ها و اپتیکال یا نوری تقسیم می شود. در دتکتور های دودی به محض ورود دود آتش, خودکار به صدا در می آید. و آژیر آن فعال می شود.

دتکتور گاز

دتکتور گاز نشتی گاز را احساس می کند و فورا آژیر خود را به صدا در می آورد. در واقع اگر بخواهیم دقیق تر در رابطه با این موضوع با شما صحبت کنیم, می توانیم بگوییم که این نوع از دتکتور مونوکسید کربن گازی سمی را که موجب اطفا حریق می شود را شناسایی و بعد از آن آژیر به صدا در می آید.

دتکتور ترکیبی

این نوع از دتکتور ها با چندین سنسور کار می کنند. برای مثال سنسنور های نوری حرارتی گرمایشی و غیره همگی در این نوع از دتکتور ها وجود دارند. این نوع از دتکتور ها برای طیف بسیار وسیعی از آتش جوابگو است و می تواند تشخیص دهد.

دستگاه کنترل مرکزی

در قسمت بالای مقاله شما را با انواع دتکتور ها آشنا کردیم. اما حال در این قسمت می خواهیم به سراغ معرفی اجزای دکمه اعلام حریق برگردیم. چهارمین اجزای دکمه اعلام حریق, دستگاه کنترل مرکزی است. تمامی ورودی سنسور ها پردازش ها عملکرد سیستم و غیره همگی به دستگاه کنترل مرکزی وصل شده اند.

قطع صدای آژیر ها

پس از اینکه آتش سوزی تمام شد, باید صدای آژیر دکمه اعلام حریق تمام شود. به همین خاطر یک سیستم خودکار به اسم  قطع صدای آژیر در این محصول وجود دارد که اتمام آتش را تشخیص می دهد. و بعد از آن صدای آژیر را خودکار قطع می کند.

راه‌ اندازی مجدد دستگاه

بعد از اینکه کار دستگاه به اتمام رسید باید برای دفعه بعد مجدد راه انداری شود. و این قسمت از سیستم به صورت خودکار دستگاه را راه اندازی می کند.

اعلام وجود نقص

اگر از نزدیک سیستم اعلام حریق را دیده باشید متوجه می شوید که این سیستم در صورت خرابی یک صفحه نمایش دارد که آن را اعلام می کند. و این قطعه یکی از بهترین اجزای این سیستم است. زیرا در صورت نقص می شود به راحتی این موضوع را فهمید و آن را تعمیر کرد.

 

کاربرد های دکمه اعلام حریق

این محصول کاربرد های بسیار زیادی دارد. و ما می خواهیم بعد از اینکه در قسمت قبل اجزای دکمه اعلام حریق را به شما معرفی کردیم, کاربرد های آن را هم در این قسمت از مقاله با شما به اشتراک بگذاریم. پ

این سیستم در انواع ساختمان ها در پارکینگ ها و سوله ها و غیره وجود دارد. و وظیقه و کاربرد آن نجات جان انسان ها است. یا یک کاربرد دیگر آن این است که در سوله ها می تواند با هشدار به موقع مانع ورشکستگی و از بین رفتن محصولات بشود.

معنی انواع رنگ سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق رنگ های متفاوتی دارد. که هر کدام از آن ها معانی و کاربرد های خاص خودش را دارد. در ادامه با هم این معانی را بررسی می کنیم.

  • اعلام حریق قرمز رنگ
  • اعلام حریق قرمز رنگ در ساختمان های مسکونی استفاده می شود و برای هشدار خطر آتش استفاده می شود.
  • اعلام حریق سبز رنگ

اعلام حریق سبز رنگ در کنار درب خروجی مجتمع های تجاری نصب می شود و برای باز کردن درب مجتمع ها کاربرد دارد.

جمع بندی

و در آخر می خواهیم بگوییم که ما در این مقاله شما را با دکمه اعلام حریق کاملا و از هر نظر آشنا کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. و اطلاعات لازم را در رابطه با این موضوع را دریافت کرده باشید.  

نظرات کاربران

0 نظر



نام شما (اجباری)

عنوان نظر شما (اجباری)
متن نظر شما (اجباری)